Поштовани студенти,

Уважени будући студенти и родитељи,

Користим прилику да поздравим све наше студенте, као и све заинтересоване младе људе који посећују ову веб-страницу и то у нади да ће пронаћи најбоље решење за своје школовање.

Наглашавам на почетку своје поруке да наш универзитет ове године обележава 26 година постојања, и та чињеница нам даје за право да констатујемо: Универзитет „Џон Незбит“ постао је центар квалитетног образовања заснованог на савременим наставно-научним достигнућима и методологијама преноса знања, односно формирања примењивих компетенција свршених студената. У пракси то значи да смо увек инсистирали на квалитету, аутономији, слободи, посвећености реализацији наше образовне и научне мисије, али и пуној отворености према нашем друштву, региону, Европи и свету.

Паралелно, Универзитет чини велике напоре да у доста неповољним социо-економским условима достигне врхунске европске стандарде у формирању квалитетног и примењивог знања наших студената, што ће бити наш допринос напретку друштва заснованог на знању. Да би испунио ову своју мисију, Универзитет „Џон Незбит“ мора константно да ради на одржању и побољшању нивоа свог академског кредибилитета и аутономије.

Поред тога, наша је интенција да постанемо не само саставни и равноправни део националне структуре знања, стручности и компетентности заснованих на европским стандардима важећим у оквирима обједињеног европског образовног простора, већ и референтни универзтет за регион Балкана и, шире, Југоисточне Европе, Црноморског басена и осталих региона савременог света. Досадашња достигнућа у домену међународног позиционирања Универзитета „Џон Незбит“ дају нам за право да оптимистички гледамо на овај задатак. Реализација овог задатка ће нашим студентима и наставном особљу омогућити значајна међународна искуства и спознају различитих специфичности и међузависности које постоје у областима савременог образовања, науке и културе.

Велику будућност Универзитета „Џон Незбит“ видим и у области научних истраживања и надам се да ће наши факултети и Институт за нове технологије постати прави ослонац за развој науке у оквирима Универзитета и, шире, наше земље и то путем сарадње са осталим специјализованим научноистраживачким институцијама. Сматрам да је реална визија да се у годинама које долазе формирају центар изврсности у научним областима у којима је Универзитет већ стекао међународну репутацију и афирмацију: у домену регионалних студија, глобалних комуникационих система и интеркултурног менаџмента.

Укратко, сви наши бивши, садашњи и будући студенти морају да знају да је наш универзитет млад, модеран и флексибилан у проналажењу начина своје сопствене модернизације у складу за захтевима времена и убрзаног напретка у образовању и науци. Са тим циљевима овај универзитет је и основан 1989. године и нема никакве сумње да је његов оснивач, дугогодишњи ректор и једини власник проф. др Мића Јовановић дао огроман допринос развоју српског високошколског образовања. Управо због ове чињенице, данас на Универзитету „Џон Незбит“ није нереално говорити о достизању образовања и научног истраживања високог квалитета. Због тога наши нови студенти, морају знати да ће на овом универзитету имати најсавременије и најкомфорније услове студирања: квалитетне и приступачне професоре, асистенте, студентску службу, али и савремене и технолошки потпуно опремљене учионице, сале, велики амфитеатар, атељее, библиотеку, књижару.

Коначно, завршио бих ово кратко обраћање позивом да посетите нашу званичну веб-страницу и пажљиво погледате шта Вам све пружа наш универзитет. Такође, позивам Вас да посетите наше кампусе у Београду (Ул. Булевар Маршала Толбухина 8 и Булевару уметности 29) и лично се уверите у веродостојност чињеница које сам изнео.