IssacЕфраим Исак је научник древних семитских језика и цивилизације као и афричких и етиопских језика и религије. Он је јеврејин етиопског и јеменског порекла. Директор је Института за семитске студије (Princeton, New Jersey) као и председник одбора за мир у Етиопији и центра за развој.

Рођен у Етиопији где је стекао рано образовање, проф. др Исак је завршио основне студије из богословије Harvard Divinity School, ’63); Докторске студије из блискоисточних језика (Harvard University, ’69); Титулу Doctor of Humane Letters ( John Jay / CUNY, ’93); Титулу Litterarum Doctor (Addis Abbaba University, 2004). Оснивач је и први професор афро-америчких студија на Харвард Универзитету. Као признање за своје заслуге, ,,Ефраим Исак награда за изузетност у афричким језицима’’ је додељена Харвард дипломцу за најбољи есеј о афричким студијама.

Као научник, Ефраим Исак је био професор на разним универзитетима и објавио је многе научне чланке и књиге. Први је ангажован на факултету Универзитета Харвард, одељењу за афричке и афро-америчке студије 1969, и играо је важну улогу у раној историји одељења. Посвећен овом новом пољу стипендирања, Исак је наставио као члан факултета до 1977. где је предавао скоро половини ученика уписаних у програму у том периоду.

Проф. др Исак је такође предавао на следећим високо-образовним институцијама: Princeton University – Блискоисточне студије, 1983-85, када је увео први афрички курс језика на Принстон Универзитету 1984. године; Hebrew University (антички семитски језици); University of Pennsylvania (религија, семитски језици);Howard University (школа богословије); Lehigh University (религија); Bard College (религија, историја).

Његове теме обухватају широк дијапазон од оних горе наведених до библијско-јеврејске, рабинске књижевности, историје Етиопије, концепта и историје ропства и древних афричких цивилизација. Био је сарадник националне задужбине за хуманистичке науке и Института за напредне студије. Био је сарадник на Универзитету Харвард и Дубоис Институту (1985-86); Сарадник центра за теолошка испитивања, Princeton University (1989-92). Проф. др Исак је имао дуготрајни спор са Универзитетом Харвард у погледу одбијања његовог захтева за мандат. На крају, изгубио је своје жалбе на суду.


FigelФигел Џонатан (пуковник у пензији)

Виши истраживач и шеф Одсека за тероризам тужилаштва, Међународног института за борбу против тероризма (ИЦТ), Интердисциплинарног центра (ИДЦ), Херцлија, Израел. Пуковник Џонатан Фигел (John M. Nomikos) је служио на различитим оперативним и теренским позицијама приликом прикупљања обавештајних података истраживачког Одељења обавештајног корпуса ИДФ. Од 1999. године Џонатан Фигел је виши истраживач и директор обавештајне службе при одељењу за тероризам Тужилаштва ИЦТ, ИДЦ у Херцлији-Израелу. Он је стручњак за палестинску-терористичку организацију, борбу против тероризма као и пословима на Блиском Истоку. Пуковник Фигел има мастер диплому из студија о блиском Истоку Тел Авив Универзитета и комбинује академско и оперативно искуство у борби против тероризма.

Он има велико искуство у борби против тероризма. Стручњак је за палестинске власти, исламистичке организације (Хамас, Исламски џихад, Ал-Каиду), феномен палестинског самоубилачког тероризма и финансирање тероризма, употребу интернета и средстава за пропаганду, прикупљање средстава за регрутацију, и радикални је покретач феномена ,,домаћег’’ тероризма.

Такође, члан је Међународне академске заједнице против тероризма (ИЦТАЦ). Медијски је коментатор за анти-терористичку безбедност, држао је предавања на великом броју универзитета и агенција за спровођење закона широм света, укључујући САД, Индију, Италију, Сингапур, Турску, Аустралију, Шпанију и Немачку. Пуковник Фигел је често позиван да држи предавања и оријентационе курсеве на ИДФ-у, израелској управној полицији, граничној полицији, израелској сигурносној агенцији (ИСА), ФБИ, полицији у Њујорку, ТСА, Скотланд јарду, Лондонској полицији и НАТО-ЦОЕ-ДАТ Центру изврсности за борбу против тероризма у Турској.

Израелски министар одбране га именује за члана академских и владиних истраживачких тимова по питању палестинских самоубица и био је саветник министра за саобраћај саветодавног тима.


nomikosЏон М. Номикос

Џон М. Номикос (John M. Nomikos) је директор Института за истраживање европских и америчких студија, председник медитеранског савета за обавештајне студије (MCIS), председник Удружења грчке обавештајне службе (GISA), председник Европске обавештајне академије (EIA) и оснивачки уредник журнала медитеранских и балканских обавештајних служби (ЈMBI). Доцент је на Вебстер Универзитету (Атина кампус) и руководилац на Одељењу за међународне односе, историју и политику. Он је такође гостујући професор на мировним студијама за безбедност (постдипломски програм) на Универзитету у Риму (Tre) у Италији. Био је хонорарни професор (2005-2007) на одсеку за међународне односе на Универзитету у Индијанаполису (Атина кампус). Основне студије из социологије је стекао на Луизијана Универзитету 1987, мастер студије из европске интеграције и сарадње је стекао на Хал Универзитету 1991, а докторат из међународних односа и дипломатије је стекао на Вашингтон међународном универзитету 2001. Његова ужа специјалност су трансатлантске обавештајне студије, реформа обавештајног сектора и архитектура националне безбедности. Обавио је истраживање и студирао на разним истраживачким институцијама у САД, Великој Британији, Норвешкој, Финској, Немачкој и Израелу.

Џон М. Номикос је преусмерио грчки тим у конзорцијуму од пет земаља (Северна Ирска-Велика Британија, Шпанија, Немачка, Бугарска, и Израел) и успешно је обавио двогодишњи (2009-2011) истраживачки пројекат Европска унија – ФП7 под називом: SAFE comms ,,комуникациона стратегија анти-терористичке кризе за опоравак и континуитет’’. Овлашћени је анти-терористички стручњак (CMAS) од стране анти-терористичког акредитационог тела (АTAB) у САД.


kopliГрегори Р. Копли

Председник међународне асоцијације ѕа стратешке студије (Вашингтон, ДК, САД); Председник Глобалног информационог система, Инц; Главни и одговорни уредник спољно-политичких публикација.

Историчар, аутор и стратешки аналитичар Грегори Р. Копли (Gregory R. Copley), 63, већ 40 година сарађује на највишим нивоима са различитим владама широм света како би припомогао стварању глобалног стратешког окружења које ће умањити сукоб, промовисати економску добробит и међународну стабилност. Аутор студија ,,Уметност победе’’, издато на стратеској конференцији 2003, а које је затим објавио Simon & Schuster у издању 2006.

Главни је уредник и оснивач (1972) спољно-политичких публикација и одбране. Оснивач је (1982, са др Стефан Т. Посонијем) и председник Међународне асоцијације за стратешке студије (ISSA), глобалне невладине организације (NVO) за старије професионалне службенике који су ангажовани у формирању националне и међународне стратешке политике. 1999. и сам је био оснивач информационог система Глобал (GIS), онлајн кодиране стратешке обавештајне базе података и система за коришћење од стране влада широм света.

2001. Грегори Копли је био један од оснивача нове аустралијске стратешко-истразивачке организације, Future Directions International (FDI) (раније Центар за међународну стратешку анализу: CISA), у Перту, западној Аустралији. Остао је активно укључен у ФДИ до своје оставке из њеног одбора и истраживања комитета у фебруару 2010. године. Исто тако, он је у значајној мери укључен као индустријалац у великим предузећима за инжињеринг, дизајну јахти и бродова и развитку авио компанија. Господин Копли, који има пребивалиште у Аустралији, је шеста генерација становника западне Аустралије, рођеног 28. октобра, 1946. године.

Осим јавних информација и осталих активности, он је, од почетка 1970-их, био веома ангажован по питању поверљивих стратешких анализа и владиних операција широм света. Ово укључује израду стратешких филозофија за обнову изабране владе у појединим земљама, укључујући припрему устава и изборног процеса. То је, у многим случајевима, захтевало хитан рад практичне и политичке природе ради заустављања постојећих сукоба или спречавања предстојећег избијања непријатељстава. Господин Копли, кроз одбрану и спољне послове, такође организује посебне конференције и семинаре за врло високо политичко, државно и одбрамбено особље, често у кабинету или на нивоу шефа кабинета, о томе како да се носе са тренутном и пројектованом стратешком кризом. Такође, ангажован је као саветник бројних влада по питању националних планирања као шеф кабинета владе.

Аутор је неколико хиљада чланака, јавних и поверљивих докумената, говора и бројних књига о стратешкој одбрани, авијацији и осталим темама, укључујући и две књиге поезије. Новије књиге господина Коплија садрже 2.100 страна – Приручник одбране и спољних послова, енциклопедију са поглављима о (у садашњем издању) 245 земаља и територијама широм света. Аутор је и уредник 15 одвојених издања ове јединствене енциклопедије из 1976. Књига је заинтересовала високе владине званичнике у више од 170 земаља – укључујући око 130 шефова држава и шефова влада – сваке године, и судију Кларк, који је био саветник за националну безбедност америчком председнику Роналду Регану, а који је изјавио да је: ,,неопходна за рад Савета за националну безбедност’’.


lange klausПроф. др Клаус Ланге

Рођен 1946. године у Ландсхут / Баварској, Клаус Ланге је завршио локалну хуманистичку гимназију и студирао политичке науке, филозофију и балканологију на Универзитету у Минхену у периоду између 1965. и 1970. године, када је докторирао. Током овог периода је вршио истраживања на Универзитету у Палерму, као и УЦЛА. Од 1971 – 1978. је урадио истраживање у име Deutsche Forschungsgemeinschaft i VW – Фондације. Такође, током овог периода је био предавач политичких наука и историје југоисточне Европе на Универзитету у Минхену. Године 1979, именован је за вишег предавача филозофије и политичких наука на University of Durban – Westville /Јужној Африци, где је радио као професор од 1981 – 1983. године.

Године 1983. почео је да ради заHanns Seidel фондацију у Минхену, где је био задужен за међународну безбедносну политику до 2011. Од 1983. је био и члан особља школе за више политичке студије на Универзитету у Минхену. Остале функције господин Лангеа су: потпредседник и директор истраживања, Институт за афричке и међународне студије, Ваген / Минхен, између 1985. и 1995. године; од 1992. године: члан Међународног стручног савета, Центар за глобалне и стратешке студије, Руска академија наука.

Године 1997, проф. др Ланге је био главни говорник на конференцији централних банака у Волфсбергу, Швајцарској, где је говорио на тему ,,Долазећи светски поредак’’.

Проф. др Ланге је члан ГКНД (Немачки обавештајни Форум), из круга пријатељства Немачке савезне академије за безбедносну политику (БАКС) и члан уредништва саветодавног одбора часописа Института за афричке студије, Руске академије наука. Написао је 11 монографија о различитим аспектима безбедносних проблема, уредник је и коуредник 16 књига о различитим аспектима међународне безбедносне политике и аутор више од 200 научних чланака који се баве тероризмом, транснационалним организованим криминалом, совјетским студијама, нуклеарном стратегијом као и темама политичке филозофије.

Од 2001. године проф. др Ланге је директор Института за међународне студије, Ландсхут, Немачка (са огранком у северној Италији). Главни циљ ИТС-а је политика Азије, економија и политика безбедности, а комбинује академско истраживање са консултантским услугама за међународна предузећа.


klara lange Проф. др Клара Кнап – Ланге

Године 1982. дипломирала на Универзитету у Верони, лингвистика и савремена историја. Тренутно занимање: заменик директора на Институт за трансатлантске студије, Немачка, Италија.

Од 2010. године је координатор за сарадњу, предавања и активности између ИТС-а и Универзитета у Болзану. Од 2008. је заменик директора ИТС-а, Ландсхут, Немачка. Од 1985. године ради као професор социологије, психологије и књижевности на ,,Колеџу за научна оснивања’’, Брунико, Италија. Од 1990. до 2009. године ради као здравствени консултант на Central College Centre, Брунико, Италија. Од 1982. до 1985. године запослена је као доцент на LEWIT, Бриксен, Италија. Од 1985. до 2008. године на позицији консултанта за породице са мигрантским пореклом, Брунико, Италија.

Од 1988. до 1991. године запослена је у служби образовања у здравственој едукацији, Болзано, Италија, Одсек за здравство у провинцији Болзано; од 1991. до 1993. године у служби образовања надзора људи са мигрантским пореклом у Центру за социјални рад покрајине Болзано.

Од 1977. до 1982. године студије социологије, модерних европских језика и књижевности и докторат на Универзитету за економију и трговину, Верона, Италија. Од 1972. до 1977. средња школе у ​​Брунику, Италија.


lombardiПроф. др Марко Ломбарди

Марко Ломбарди је професор на Католичком универзитету у Милану (Италија). Био је стални истраживач (1994-2002) и сада је редовни професор (2002 – до данас) социологије, кризног менаџмента, комуникације и међународне сарадње. Експерт је за питања тероризма и безбедности: директор ИТСТИМЕ – италијанског тима за питања безбедност од терористичких напада и ванредних ситуација, истраживачки центар одсека за социологију.

Од 2014. године проф. Ломбарди је члан управног одбора CeSI – Centro di Ateneo per la Solidarietà Internazionale; од 2014. координатор плана и програма за медије и комуникације; од 2011. године, директор Школе новинарства; од 2010. године, члан научног веца – Односи са медијима и пословна комуникација; од 2009. године, директор тима за ванредне ситуацијеCeSI – Centro di Ateneo per la Solidarietà Internazionale; од 2007. године, члан научног већа – Сиромаштво, постнационалне и међународне ванредне ситуације; од 2006. године, члан научног већа Факултета политичких и друштвених наука; од 2005. године, члан научног већа медија и комуникације, Филозофски факултет; од 2003. године члан научног већа за докторске студије – Криминологија; од 2003. године, директор ИТСТИМЕ – италијанског тима за безбедност, питања тероризма и ванредних ситуација, истраживачки центар одсека за социологију.

Проф. Ломбарди предаје на Католичком универзитету у Милану, Италија (предавањем се бави од 1993. године на поменутом универзитету); од 2014. предаје пост сукобе и управљање кризним ситуацијама на Факултету политичких и друштвених наука – од 2011. предаје цивилно-војну сарадњу на мастер студијама за међународну сарадњу и развој, АСЕРИ – Алта Сцуола ди Ецономиа е Релазиони Интерназионали – од 2007. године предаје управљање кризним ситуацијама на мастер студијама – сиромаштво и пост-националне и међународне ванредне ситуације 7/9/15 © Европска унија, 2002-2015 | http://europass.cedefop.europa.eu 1/24 Биографија Марко Ломбарди – од 2006. управљање кризним ситуацијама на мастер студијама – упарављања међународним односима, ASERI – Alta Scuola di Economia e Relazioni Internazionali – од 2004. управљања кризним ситацијама на Факултету политичких и друштвених наука – од 2002. године, професор теорија и техника комуникације са медијима на Филозофском факултету – од 2002. године, професор социологије на Филозофском факултету, од 1994. до данас се бави истраживањем на Католичком Универзитету, и води хуманитарне пројекте у кризним подручјима, од 2013. учествује у хуманитарним пројектима (Либија); од 2009. Се бави цивилним војним активностима (Авганистан); од 2010. до 2012. године у Етиопији води образовне пројекте за југоисточну област; од 2010. до 2011. године на Хаитију води пројекте опоравка од земљотреса; од 2010. до 2011. године се бави питањима образовања и обуке – Абруззо; од 2005. до 2007. године у Шри Ланци пројекте након цунамија; од 2005. до 2006. године се бави хуманитарним пројектима у Кашмиру (Пакистан), од 2003. до 2004. у Ираку образовне пројекте; од 2002. до 2004 у Молиси пројекте образовања и обуке; од 1993. до 2000. године води пројекте у Камбоџи.


zhangПроф. Др. Зханг Јиадонг, Фудан Универзитет – Центар за америчке студије

Поф. др Зханг Јиадонг, рођен у Хуоqиу области, Анхуи, септембра 1977. Јула 1993. године, дипломирао је на Хуоqиу Нормал Сцхоол, Анхуи. Предавао је у основној и средњој школи од јула 1993. до јула 1999. године. Децембра 1996. године дипломорао је кинески језик и књижевност. Од августа 1999. до јула 2001. године, студирао је у Центру за међународне односе, Јунан Универзитет и заврсио је мастер студије – међународни односи. На Фудан Универзитету од септембра 2001. до јуна 2004. године докторске студије – међународним односи и питања тероризма. Од јула 2004. године, почео је да ради у Центру за америчке студије, Фудан Универзитета бавеци се углавном питањима тероризма, анти-тероризма, и америчке политике за борбу против тероризма.

Током рада и студирања, објавио је неколико радова – Национални сепаратизам и његови утицај (Шангај: Међународни преглед, бр.1 2002), Концептуална анализа тероризма (Пекинг: Светска економија и међународна политика, бр 3, 2003), Тероризам у контексту застрашујућег језика (Пекинг: Светска економија и међународна политика, бр.12, 2003), Анализа тероризма над Јеврејима (Пекинг:. Пацифиц Јоурнал бр.2, 2004), Нео-конзервативизам и његов утицај на америчку спољну политику (Рен Xиао, Схен Дингли(едс.), Конзерватизам и америчка спољна политика, Шангај Санлиан Схудиан, 2003), Међународни тероризам и међународна сарадња против тероризма (више од 40.000 речи на кинеским знаковима, у Ианг Јиемиан (ед), Међународна сарадња у борби против тероризма, Пекинг: Схисхи Цхубансхе, 2003, Глобално управљање и међународне организације (Зханг Гуихонг (ед.), Међународне организације и међународни односи, Хангзхоу: Зхејианг Даxуе Цхубансхе, 2004. Написао је неколико биографија и често пише чланке о међународним актуелним проблемима за многе новине и часописе, углавном у Шангају: Ориентал Морнинг Пост, Јиефанг Даилy, Ориентал Оутлоок, Xинмин Wееклy итд.

Током мастер и докторских студија добио је следеће награде:

2000,12 Тхрее гоодс, Јунан Универзитет. 2002.11 Тајван алумни стипендију за међународне студије, Фудан Универзитет 2003.10 Xие Xиде стипендију, Фудан Универзитет

Такође активно учествује у многим јавним активностима и био је члан Интерацтиве Лецтурер Гроуп, држи предавања о проблему тероризма на Фудан Универзитета и другим универзитетима. Његови хобији су кошарка, кинески шах, музика и путовања.