Open/Close Menu Образовање од 1989.

Као резултат вишегодишње успешне сарадње између Универзитета „Џон Незбит“ и Културног центра Исламске републике Иран у Београду, 27.04.2016. године свечано је отворен Ирански центар на Универзитету.

Свечаном отварању присуствовали су студенти, професори, чланови Иранског културног центра, полазници курса персијског језика и други пријатељИ Ирана. О сарадњи Универзитета „Џон Незбит“ и Културног центра Ирана, циљевима и организацији Иранског центра на Универзитету, говорили су ректор Универзитета проф. др Слободан Пајовић, директор Иранског културног центра др Махмуд Шалуи и проректорка за међународну сарадњу проф. др Ана Јованцаи Стакић.

Као циљеви Иранског центра истакнути су: проширење сарадње у погледу размене студената, размена професора, организовање студијских и специјалистичких боравака студената и професора у Ирану, затим интензивније промовисање иранске културе, уметности, књижевности, економије организовањем тематских скупова на Универзитету и радом новоосноване иранске библиотеке и читаонице у оквиру Иранског центра.

Овом приликом додељене су дипломе полазницима курса персијског језика и презентован документарни филм о Исламској Републици Иран.

Рад Иранског центра поверен је Одељењу за међународну сарадњу Универзитета и директорки доц. др Ани Јурчић, а за координатора је именована проф. др Наташа Станојевић.

Ирански центар можете посетити у згради „Џон Незбит“ универзитета у Булевару уметности 29.

DSC_0645 DSC_0659

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: