Open/Close Menu Образовање од 1989.

Наши наставници и студенти активни су учесници друштвене акције усмерене на побољшање статуса ћириличног писма у јавном комуницирању. Акција подразумева истраживање појединих аспеката повести, садашњег положаја и будућности примарног писма српског језика, и учешће у јавним, посебно научним и медијским догађајима.

У посебној публикацији, објављеној у двоброју 76-77 часописа „Табу“, и на сајту цирилицне-комуникације.рс четворо наших наставника и две студенткиње последипломских студија изнели су своје виђење културно-историјског, правног, пословног, медијског и естетског положаја ћириличног писма у јавном комуницирању, као и идеје за његово побољшање. Аутори ових текстова су професори Беба Ракић, Драган Никодијевић, Љиљана Манић и Миливоје Павловић, као и студенткиње с докторског односно мастер програма ФКМ – Јасна Ђорђевић и Маја Бабић. Професор Павловић је и потпредседник координационог тела ове друштвене акције, задужен за деловање у академској заједници.

Професори и студенти нашег универзитета који желе да се укључе у ову акцију, своје идеје могу послати на наведену електронску адресу.

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: