Open/Close Menu Образовање од 1989.

Универзитет “Џон Незбит“ је другу годину за редом учествовао на Сајму нових технологија у образовању, који се у организацији Британског савета, одржао у Београду 26. и 27. фебруара 2016.

У оквиру овог дводневног догађаја бројне компаније, издавачке куће и образовне институције из Србије, региона и из Велике Британије представиле су своја решења и иновације у области информационо-комуникационих технологија у образовању, а са циљем да се осавремени процес учења и да се на што бољи начин искористе могућности које нове технологије пружају.

Одељење међународне сарадње Универзитета “Џон Незбит“ допринело је реализацији предвиђених циљева, а понуђеним програмом и презентацијом побринуло се да штанд Универзитета буде веома запажен. Захваљујући изузетној посећености, може се закључити да је посебну пажњу посетилаца привукла презентација нове едукативне платформе која студентима омогућава концепт учења, односно студија на даљину.

Широм света студије на даљину представљају нови тренд у образовању због бројних предности које овакав вид студирања нуди. Пре свега студенти су ослобођени ограничења које простор и време намећу класичном виду образовања, трошкови студија на даљину су нижи, приступ градиву је лакши, резултати су тренутно доступни. Систем Студија на даљину Универзитета “Џон Незбит“, које је Одељење међународне сарадње представило на Сајму, развијен је као адаптивни трансфер знања путем Интернета који на свеобухватан начин интегрише учење путем предавања, консултативно учење, учење експериментом, колаборативно дискусионо учење и учење извршавањем задатака. Сви посетиоци, а посебно они заинтересовани за овакав вид студирања, одушевљено су реаговали на елементе ове иновативне платформе као што су: он-лине консултације са професором и видео конференције, виртуелна лабараторија, колаборативно дискусиони форуми и мултимедијалне лекције-предавања.

Учешћем на сајму “Нове технологије у образовању 2016”, Универзитет “Џон Незбит“ потврдио је своју лидерску позицију институције која је посвећена, како садашњости, тако и будућности образовања.

IMG_2306  IMG_2237  IMG_2232  IMG_2213

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: