Open/Close Menu Образовање од 1989.

Дорис Незбит примила дужност нове председнице нашег универзитета

МЕГАТРЕНД ПРИМИО 26. ГЕНЕРАЦИЈУ
На Универзитету „Џон Незбит“ (ранији Мегатренд универзитет) свечано је започела школска година 26. генерације студената на 12 факултета ове високошколске установе.

У највећем амфитеатру здања у Ул. Булевар Маршала Толбухина на Новом Београду бруцошима су се обратили ректор, проф. др Слободан Пајовић, затим председник Савета Универзитета, академик Љубиша Ракић, нова председница Универзитета Дорис Незбит и на крају Џон Незбит , угледни светски научник, чије име од прошле године носи овај универзитет.

Проф. Пајовић обавестио је нове студенте о предностима студирања на овом универзитету, о срећном споју теоријских дисциплина с практичним облицима наставе, а посебно о успешно обављеној реакредитацији свих факултета и студијских програма, као и о разгранатим видовима сарадње с бројним иностраним универзитетима.

Дорис Незбит, која је директор Незбит института у кинеском граду Тијанџину, професор је на низу универзитета у Кини и коаутор бестселера „Мегатрендови у Кини“. Њен супруг Џон Незбит је амерички научник који последњих година живи у Бечу. Аутор је књига о глобалним економским и друштвеним кретањима које су на разним светским језицима продате у 45 милиона примерака.

Носилац је 17 почасних доктората, укључујући и онај који му је пре неколико година доделио Мегатренд универзитет, чији је такође гостујући професор.

Студентима и професорима потом се обратио и Марко Никић, председник Студентског парламента, Универзитета „Џон Незбит“.

IMG_6469 IMG_6510 IMG_6549 IMG_6690

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: