Open/Close Menu Образовање од 1989.

Амбасада НР Кине је у сарадњи са Кинеским центром Џон Незбит универзитета 28.09.2015. свечано отворила изложбу фотографија под називом „Модерна Кина“ у просторијама универзитета. Циклус од 60 фотографија приказује живот модерне Кине, виђен објективом аматера и професионалаца фотографа, које су сачињене у протеклих годину дана.

Изложбу су отворили заменик ректора универзитета и проректор за међународну сарадњу Џон Незбит универзитета Ана Јованцаи Стакић и политички саветник у Амбасади НР Кине госп. Lu Shan, који су и поздравили присутне. Такође, директор Кинеског центра Катарина Закић је представила досадашњи рад и резултате Кинеског центра.

Овом изложбом Кинески центар уједно прославља и три године постојања и успешног рада. Овај центар је и почео са радом уз велику подршку Амбасаде НР Кине и тадашњег Амбасадора госп. Zhang Wanxue-a. Током протекле три године рада преко 300 студената и грађана Београда је завршило различите облике курсева кинеског језика, потписано је десет уговора о сарадњи са кинеским универзитетима, 13 студента је било или још увек јесте на школовању у Кини, а троје професора Џон Незбит универзитета се усавршавало у Кини.
Кинески центар наставља са успесима у овој години, и са задовољством објављује да нам ове године стиже девет студената са Хебеи Универзитета који ће током наредних годину дана на универзитету Џон Незбит учити српски језик.

Изложба фотографија је смештена у холу зграде универзитета Џон Незбит, у Булевару уметности 29, и од данас је отворена за јавност.

IMG_6153  IMG_6170  IMG_6203  IMG_6263  IMG_6296  IMG_6318  IMG_6362  IMG_6363

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: