Open/Close Menu Образовање од 1989.

4. септембар 2015.

Договорена сарадња са Универзитетом из румунског града Алба Иулиа

Приликом пријатељске посете Општини Вршац 3. септембра о.г., делегација државног Универзитета „ 1.децембар 1918“ из румунског рада Алба Иулиа, посебно затражила разговоре о проширивању сарадње са „Универзитетом Џон Незбит“ и нашим Факултетом за пословне студије из Вршца.
Делегацију румунског универзитета чинили су: ванредни проф. Теодора Попесцу, Директорка Центра за међународне односе и проф. др Григоре-Дан Иордацхесцу.
Делегацију „Универзитета Џон Незбит“ чинили су: проф.др Владимир Првуловић, проректор за НИР, проф. др Небојша Жарковић, декан ФПС из Вршца, проф. др Стевица Дедјански са ФПС из Вршца и предсеник Центра за развој међународне сарадње из Београда и доц.др Мирослав Ступар са ФПС из Вршца.
Разговори су протекли у изузетном пријатељском тону, са израженом жељом представника румунског универзиитета за проширивање сарадње са нашим Универзитетом. Они су истакли да већ постоји споразум њиховог универзитета са ФПС из Вршца о сарадњи у оквиру ЕРАСМУС+ – – International Credit Mobility Programme, али би желели један свеобухватан програм сарадње са „Универзитетом Џон Незбит.“ Ту сарадњу виде, пре свега, у следећим областима:

1. Размена студената генерално, а посебно наших студената из Вршца који говоре румунски језик.
2. Размена професора, са предавањима које би држали из различитих области, по договору.
3. Учешће наших професора и студента на научним скуповима и студентским форумима које они организују.
4. За почетак уручили су нам званичан позив за посету наше делегације током University of Alba Iulia’s Intercultural Youth Days Festival-u од 23. до 27. новембра о.г

Са наше стране смо, као могуће облике сарадње, осим изнетог, понудили да наши професори и сарадници оригиналне научне радове објављују у њиховом научном часопису и, обрнуто, да њихови професори и сарадници своје радове на енглеском језику објављују у „Мегтаренд Ревији“. Та идеја је прихваћена са задовољством. Предложили смо, такође, заједничко учествовање на међународним конкурсима, осим ЕРАСМУС + програма, са темама од обостраног интереса. То је, такође, прихваћено са посебним интересом.
Договорено је да свечано потписивање Уговора о сарадњи буде обављено током посете делагације „Универзитета Џон Незбит“ њиховом унивезитету, у старом граду Алба Иулиа, у централној Румунији, крајем новембра о.г.

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: