Open/Close Menu Образовање од 1989.

У организацији мађарског Института за међународну политику и привреду у Будимпешти је 20. априла 2015. године одржана свечана промоција нове књиге проф. др Владимира Првуловића „Economic Diplomacy“. Суорганизатори овог догађаја били су Амбасада Републике Србије и Српске недељне новине из Будимпеште. Промоцију је свечано отворио амбасадор Републике Србије у Будимпешти господин Раде Дробац. У присуству великог броја представника дипломатског кора, промоцију је водио академски директор Института Др Шандор Ђула Нађи, а о мађарском концепту економске дипломатије је говорио др Геза Хетењи, начелник главног одељења за Америку мађарског Министарства спољних послова.
О могућностима и актуелним питањима модерне економске дипломатије, говорио је аутор и одговарао на бројна питања представника страних амбасада. Ова монографија на енглеском језику (написана на 450 стр. и садржи 42 студије случаја) круна је дводеценијског рада проф. Првуловића који је предметни наставник ове дисциплине на основним, мастер и докторским студијама Факултета за међународну економију. Сем на овом факултету, професор је ангажован на свим нивоима студија и на Факултету за културу и медије. Књига је базирана на његовим научним истраживањима, али и дипломатском искуству из Бамака, Беча и Париза.
Мађарска је затражила да организује промоцију, јер придаје изузетан значај практичној примени метода и поступака економске дипломатије. Чак је и њихово Министарство променило назив у Министарство за спољну политику и привреду, а руководећи састав се посбено бави економском дипломатијом. О главним акцентима, елементима излагања и дискусије поменути институт подробно извештава на свом сајту и линковима:

http://kki.gov.hu/lecture-by-prof i http://kki.gov.hu/miert-egyre-fontosabba-gazdasagdiplomacia

Представници амбасаде Руске федерације и Литваније затражили су од аутора да ову књигу промовише у Москви и Виљнусу.

slika1 slika2

Write a comment:

You must be logged in to post a comment.

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: