Open/Close Menu Образовање од 1989.

Професор Слободан Пајовић, ректор Универзитета „Џон Незбит“ (Мегатренд универзитет), на свечаности одржаној 20. маја ове године у Националном универзитету у Атини, проглашен је почасним доктором наука за резултате у области латинскоамеричких и карипских студија.
Уз пригодну беседу на тему „Историјски оквири настанка латинскоамеричке мисли“, професору Пајовићу уручио је диплому почасног доктора наука проф. др Милетиос Димопулос, ректор овог најстаријег државног универзитета у Грчкој.

Позивно писмо грчког ректора


2 Ректор Пајовић у академској посети Атини

Професор Слободан Пајовић, ректор Универзитета „Џон Незбит“ (Мегатренд универзитет) и координатор Сектора за Латинску Америку и Карибе, учествовао је, 20. маја ове године, у свечаном отварању ИИ конгреса ибероамеричких студија под насловом „Размишљања о ибероамеричкој стварности и изазовима XXИ века“ – који су заједнички организовали Национални универзитет у Атини, Мегатренд универзитет у Београду, УниНорте у Парагвају, Национални универзитет Југа у Аргентини, Кентаки универзитет у САД и Институт „Сервантес“ у Атини.

Професор Пајовић је био координатор две сесије (Округли сто „Хуан Мануел Маркос и роман ʻГунтерова зимаʼ“ и „Политичка и филозофска мисао у Латинској Америци“) и излагао на теме „Неколико рефлексија о роману ʻГунтерова зимаʼ“ и „Постоји ли латинскоамеричка мисао?“ Током боравка у Атини, професор Пајовић и шеф кабинета ректора МА Милан Димић посетили су господина Бранка Лазаревића, отправника послова Амбасаде Републике Србије у Грчкој, и том приликом га обавестили о академским активностима и пројектима који могу допринети јачању српско-грчких научно-академских веза.

Програм Конгреса

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: