Open/Close Menu Образовање од 1989.

Изложба калиграфских радова отворена је 21. маја 2015. године у холу зграде Универзитета „Џон Незбит“ (Мегатренд универзитета) у Улици Булевар Маршала Толбухина 8, на Новом Боеграду.
На изложби коју су организовали Факултет за културу и медије и Атеље „Свети Лука“, приказани су новији радови студената и чланова Атељеа. Отварајући изложбу, песник Милован Витезовић говорио је о коренима словенске писмености и нагласио повезаност језика и народа, а о неопходности заштите ћирилице у тржишном комуницирању говорио је проф. др Миладин Шеврлић.
О значају ћирилице као битне идентитетске одлике српског народа говорили су проф. др Драган Никодијевић, проф. др Виолета Цветковска Оцокољић и Татјана Јанковић. Учесници изложбе приказали су публици лепоту и процес настанка аутентичних словних форми употребом пера, четкица и мастила. На пергаменту и папиру они су дали уметнички доказ дубоке међусобној прожетости слова и слике, о којој се све мање води рачуна у доба једнобразних фонтова карактеристичних за дигитално доба.
Изложба је отворена 7 дана.

index1 index

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: