Open/Close Menu Образовање од 1989.

Синоћ у Београду, на Факултету за право, јавну управу и безбедност одржана је студентска симулација седнице Народне скупштине Републике Србије.
Симулација седнице је круна образовања и завршни чин оспособљавања студената из предмета Политички систем. У симулацији седнице Народне скупштине учествовали су студенти друге и четврте године, који су симулирали улоге органа и радних тела законодавне и извршне гране власти Републике Србије.
Дневни ред симулационе седнице Народне скупштине Републике Србије био је разматрање и усвајање Закона о високом образовању и постављање посланичких питања.
Студенти и професори су са пажњом и еланом узели учешће у припреми и реализацији догађаја. Симулација је протекла у складу са планом, а у духу и атмосфери прикладној седници Народне скупштине Републике Србије.

Овакав практични облик наставе у којем се студенти стављају у конкретне улоге је уобичајен начин рада на престижним факултетима у Европи и свету. На Факултету за право, јавну управу и безбедност овај и други облици рада, као што су беседништво, симулација суђења и игре улога, практикују се већ годинама.

IMG_0006

IMG_0005

IMG_0013

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: