Open/Close Menu Образовање од 1989.

Његова светост патријарх српски г. Иринеј примио је, поводом 25. годишњице постојања, делегацију Мегатренд универзитета на челу с ректором ове високошколске установе, проф. др Слободаном Пајовићем.

У делегацији су, осим ректора, били проректори проф. др. Ана Јованцаи, проф. др Миливоје Павловић и проф. др Огњан Арлов, затим професори др Биљана Стојановић и Милош Шобајић, као и Милан Димић, шеф кабинета ректора Мегатренда.

Ректор Пајовић и представници Мегатренда упознали су патријарха Иринеја с научним, наставним и културно-уметничким резултатима 11 Мегатрендових факултета и високих школа током четврт века деловања, као и с плановима за унапређење основних универзитетских делатности у наредном периоду.

Његова светост патријарх Иринеј подржао је напоре Мегатрендових наставника, студената и сарадника да, у сложеним друштвеним околоностима, истрају у сталном подизању квалитета научно- наставних активности како би цело друштво – ослањајући се на знање, искуство и стваралачку енергију најдаровитијих – што пре превазишло потешкоће у којима се налази.

Ректор Пајовић упутио је патријарху Иринеју позив да, у првој половини наредне године, посети Мегатренд универзитет и обрати се студентима, што је у начелу прихваћено.

На крају разговора, професор Милош Шобајић уручио је Његовој светости, у име Мегатренд универзитета, једну од својих најновијих слика, „Распеће Христово“.

2

3

4

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: