Open/Close Menu Образовање од 1989.

На конференцији за медије одржаној 2. октобра 2014. године на Мегатренд универзитету, представљен је нови председник Универзитета – међународно уважени професор економије Доминик Салваторе.

У уводном обраћању, ректор, проф. др Слободан Пајовић, изразио је задовољство што је у прилици да јавности у Србији представи новог председника Универзитета. Захваљујући професору Салватореу на указаној части нашем универзитету, ректор је подсетио на неке делове професорове изузетне каријере.

Пајовић је, такође, искористио прилику да истакне да је читав овај свечани дан у знаку почетка нове академске године и пријема бруцоша у окриље универзитетске заједнице.

„С обзиром на тешку годину иза нас, веома смо задовољни бројем нових студената“, констатовао је професор Пајовић.

Професор Доминик Салваторе је рекао да му је част што је инаугурисан у новог председника Мегатренд универзитета. Истакао је да су и пре њега председници били странци, цењени стручњаци: Валтер Швимер, дугогодишњи генерални секретар Парламентарне скупштине Савета Европе, Жан-Жак Шанарон, научни директор Факултета за менаџмент Универзитета у Греноблу, и Сунг-Џо Парк, професор емеритус Слободног универзитета у Берлину. Доминик Салваторе је нагласио да његова улога неће бити протоколарна, већ да ће доприносити раду Универзитета, с обзиром на своје драгоцено искуство на универзитетима широм света. Пре свега, најавио је да ће радити као саветник ректора и Ректорског колегијума. Такође ће са задовољством држати предавања из области својих компетенција на тему глобалне економије и њених изазова – закључио је нови председник Универзитета.

На конференцији је најављено и да ће Мегатренд у обећаном року, до 10. октобра, обавестити јавност о исходу рада независне Комисије за оцену основаности покретања поступка поништавања докторске дипломе Факултета за пословне студије у Београду, издате на име др Небојше Стефановића.

_DJT4340 Inauguracija Dominik Salvatorea i rektor Slobodan Pajovic net

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: