Open/Close Menu Образовање од 1989.

Сер Пол Џаџ, председник Британско-српске привредне коморе и председник Савета Пословне школе „Џаџ“ Кембриџ универзитета, одржао је јуче у препуном амфитеатру Мегатренд универзитета предавање под називом „Глобализација, култура и предузеће“.

У току своје богате и успешне каријере, сер Пол Џаџ је постао председник угледних институција: Цхартеред Институте оф Маркетинг, Ассоциатион оф МБАс, Бритисх-Нортх Америцан Цоммиттее, Ентерприсе Едуцатион Труст, Тхе Мусеум оф Брандс, Ст Дунстан’с Цоллеге; директор је Унитед Кингдом Аццредитатион Сервице и члан Цоунцил оф тхе Цроwн Агентс. Добитник је почасних титула Универзитета у Кембриџу, Универзитета Вестминтер и Сити универзитета, као и већег броја награда. Такође је донедавно обављао дужност шерифа лондонског Ситија, а светску популарност стекао је као изузетан предавач.

Најављујући цењеног госта, ректор Мегатренд универзитета проф. др Слободан Пајовић изразио је задовољство што је предавање сера Џаџа једна у низу научних манифестација којима Универзитет обележава четврт века успешног рада.

Доцент др Михајло Рабреновић, саветник ректора за Велику Британију, нагласио је да је предавање које сер Пол држи на Мегатренду једна у низу важних активности на плану сарадње са Великом Британијом и додао да је ослањање на британска искуства, њихове научне програме и стандарде у настави, као и размена професора, корисно опредељење у функцији даљег развоја и модернизације Мегатренд универзитета.

Сер Џаџ је отпочео предавање поруком: „Образовање је најмоћније оружје, којим можемо променити свет“, цитирајући Нелсона Менделу. У оквиру динамичног и занимљивог излагања, сер Џаџ је надахнуто говорио о глобализацији и историјском кретању светских економских трендова, нарочито наглашавајући значај културе и виталну улогу предузетништва у овим процесима.

_DJT4857 Ser Paul Judge net

_DJT4901 Ser Paul Judge predavanje net

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: