Џон Незбит (John Naisbitt) је након служења у Корпусу морнаричке пешадије САД и након завршених студија на универзитетима Јута, Корнел и Харвард, радио као руководилац у пословном свету. Када је имао 34 године позван је да буде заменик министра образовања у влади америчког председника Кенедија; радио је и као специјални помоћник председника Џонсона. Био је сведок и турбулентних и добрих времена кроз које је Америка пролазила.

Путовао је светом од касних 60-их година XX века, одржавајући блиску везу са корпорацијама и људима у многим подручјима рада. Његов културни живот и боравак у Сједињеним Америчким Државама, Европи и сада у Кини, омогућавају му да остане у контакту са промењивом привредном средином, а то је искуство представио у својим књигама.

Његов међународни бестселер „Мегатрендови“ продат је у више од 9 милиона копија и налазио се на листи најпродаванијих књига Њујорк Тајмса дуже од две године, углавном на првом месту. Џон Незбит објавио је међународне бестселере Re-inventing the Corporation (Поновно стварање корпорације) 1985. године, Megatrends 2000 (Мегатрендови 2000) 1990. године, књига објављена у 32 земље и бестселер број један у САД, Јапану и Немачкој и Megatrends for Women (Мегатрендови за жене) 1992. године (коаутор са Патрицијом Абурден). Његова књига о јапанском језику Japan’s Identity Crisis (Криза идентитета Јапана), објављена је 1992. године и била је бестселер у Јапану.

За књигу из 1994. године Global Paradox (Глобални парадокс) је добио награду England’s World Review Award за најбољу књигу године. Књига Megatrends Asia (Мегатрендови Азије) из 1995. године била је најпродаванија књига на немачком језику и у Азији. Књига High Tech High Touch (Висока технологија високи додир) објављена у јесен 1999. године, до сада је објављивана у 17 земаља света. Његова последња књига Mind Set! (Начин размишљања) је објављена у 42 земље. Вол стрит журнал (Wall Street Journal) је његов рад описао као “тријумфално користан…који учвршћује позиције у свим правцима и даје нам храброст да урадимо исто.”

  • Студирао на универзитетима Харвард, Корнел и Јута
  • Био је руководилац у компанијама IBM и Eastman Kodak
  • Помоћник министра за образовање у влади председника Кенедија
  • Специјални помоћник председника Џонсона
  • Био је гостујући професор на Универзитеу Харвард, гостујући професор на Државном универзиту у Москви и тренутно предавач на Нанјинг универзитету у Кини
  • Истакнути међународни научни сарадник Института за стратешке и међународне студије (ISIS), Малезија – први не-Азијат који је именован на ову позицију
  • Примио је 15 почасних доктората у хуманистичким наукама, технологији и науци

Путовао је светом од касних 60-их година XX века, одржавајући блиску везу са корпорацијама и људима у многим подручјима рада. Његов културни живот и боравак у Сједињеним Америчким Државама, Европи и сада у Кини, омогућавају му да остане у контакту са промењивом привредном средином, а то је искуство представио у својим књигама.

Његов међународни бестселер „Мегатрендови“ продат је у више од 9 милиона копија и налазио се на листи најпродаванијих књига Њујорк Тајмса дуже од две године, углавном на првом месту. Џон Незбит објавио је међународне бестселере Ре-инвентинг тхе Цорпоратион (Поновно стварање корпорације) 1985. године, Мегатрендс 2000 (Мегатрендови 2000) 1990. године, књига објављена у 32 земље и бестселер број један у САД, Јапану и Немачкој и Мегатрендс фор Wомен (Мегатрендови за жене) 1992. године (коаутор са Патрицијом Абурден). Његова књига о јапанском језику Јапан’с Идентитy Црисис (Криза идентитета Јапана), објављена је 1992. године и била је бестселер у Јапану.

За књигу из 1994. године Глобал Парадоx (Глобални парадокс) је добио награду Енгланд’с Wорлд Ревиеw Аwард за најбољу књигу године. Књига Мегатрендс Асиа (Мегатрендови Азије) из 1995. године била је најпродаванија књига на немачком језику и у Азији. Књига Хигх Тецх Хигх Тоуцх (Висока технологија високи додир) објављена у јесен 1999. године, до сада је објављивана у 17 земаља света. Његова последња књига Минд Сет! (Начин размишљања) је објављена у 42 земље. Вол стрит журнал (Wалл Стреет Јоурнал) је његов рад описао као “тријумфално користан…који учвршћује позиције у свим правцима и даје нам храброст да урадимо исто.

Студирао на универзитетима Харвард, Корнел и Јута
Био је руководилац у компанијама ИБМ и Еастман Кодак
Помоћник министра за образовање у влади председника Кенедија
Специјални помоћник председника Џонсона
Био је гостујући професор на Универзитеу Харвард, гостујући професор на Државном универзиту у Москви и тренутно предавач на Нањинг универзитету у Кини
Истакнути међународни научни сарадник Института за стратешке и међународне студије (ИСИС), Малезија – први не-Азијат који је именован на ову позицију
Примио је 15 почасних доктората у хуманистичким наукама, технологији и науци.