Доктори Универзитета у Боргоњи, Француска, професори на Мегатренд универзитету

 

Браћа Игор Богданов и Гришка Богданов рођени су у општини Сент Лари (Saint-Lary) у Гаскони, регион југозападне Француске. Њихово порекло потиче из аристократских породица из Русије и Аустрије, а њихов деда са мајчине стране био је познати афроамерички тенор Роланд Хајес. Браћа су студирала математику и теоријску физику у Паризу, али су каријере започели на телевизији као водитељи неколико популарних емисија из области науке и научне фантастике. Прва од ових популарних емисија под називом „Време икс” (Temps X) емитована је од 1979. до 1989. године.

Игор и Гришка Богданов објавили су, 1991. године, књигу под насловом „Бог науке” (Dieu et la Science), која је настала из интервјуа са филозофом Жаном Гитоном (Jean Guitton). Та књига је постала бестселер у Француској.
Браћа су 1991. године почела рад на докторатима, прво под менторством математичког физичара Моше Флатоа (Moshä Flato) са Универзитета у Бургоњи. Када је Моше Флато преминуо (1998),  његов колега Данијел Штернајмер (Daniel Sternheimer) из Француског националног центра за научно истраживање преузео је улогу надгледања рада Богданових. Гришки Богданову додељен је докторат на Универзитету у Бургоњи (Дижон) 1999. године, док је Игор Богданов стекао докторат из области теоријске физике, такође на Универзитету у Бургоњи, 2002. године. Револуционарна тема ове две дисертације бави се стањем Универзума пре Великог праска (A «pre-UniverseA A»). Браћа су 2001. и 2002. године објавила пет радова у стручним часописима из области физике, укључујући „Анале физике и класичне и квантне гравитације”.

Од 2005. године Игор Богданов и Гришка Богданов су професори на Мегатренд универзитету, где држе катедру космологије, усмеравају рад лабораторије космологије и настављају своја истраживања.