Легендарни француски модни креатор италијанског порекла и власник модне империје Пјер Карден (Pierre Cardin), отпочео је своју каријеру у модној индустрији пресељењем у Париз 1945, где је студирао архитектуру и радио за модну кућу „Пакан” (Paquin), да би наредне године дизајнирао за тада новотворену модну кућу „Диор”. Господин Карден је основао своју модну кућу 1950. године. Захваљујући својим великим успесима у свету моде, добитник је три престижне награде француске високе моде „Златни напрстак” (Dé d’Or).

Временом је проширио свој домет на остале индустрије као сто су аутомобилска и угоститељска; поред дизајнирања аутомобила, отворио је ланац престижних ресторана „Максим” (Mahim).

Својим иновацијама и професионалним успесима, допринео је развоју светског дизајна и своје име учинио препознатљивим у широј светској јавности. Пјер Карден је својим револуционарним достигнућима успео да од 1960. године буде један од пет најпознатијих Француза у свету.

Поред успешне каријере у индустрији дизајна, у октобру 2009. године именован је за амбасадора добре воље Уједињених нација у области хране и пољопривреде, хуманитарним радом доприносећи борби против глади широм света. Овим гестом је, поред своје велике посвећености уметности и доприносу светском дизајну, испољио и највише људске вредности залагањем за добробит друштва.