Open/Close Menu Образовање од 1989.

У сарадњи три универзитетска центра из три државе, на тражење већег броја мултинационалних компанија, у Београду је основана Међународна докторска школа. Седиште школе је на Универзитету „Џон Незбит“, а у реализацији научно-образовног и истраживачког програма учествоваће и Медитерански слободни универзитет „ЛУМ“ из Барија и Универзитет „Приморска“ из Копра.

    Докторска школа има задатак да обједини научне, наставне и истраживачке ресурсе и унапреди образовну и истраживачку делатност у области економије, рачунарских наука и биофарминга.

   На конференцији за штампу одржаној на Универзитету „Џон Незбит“, о програму школе која започиње своју делатност од јесени, говорили су: проф. др Слободан Пајовић, ректор Универзитета, академик Љубиша Ракић, редовни члан САНУ, проф. Срђан Станковић, у име Националног савета за високо образовање, проф. др Зоран Машић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, др Драган Костић, председник Регионалне привредне коморе у Нишу и проф. др Весна Балтезаревић, директор школе.

    За програме ове школе, речено је, влада велико интересеовање привреде Србије и региона, о чему сведочи двадесет до сада потписаних уговора с великим привредним организацијама.

Снимио М.Рајковић „Кактус“

DSC_2550-1024x683  DSC_2524-1024x683  DSC_2502-1024x683

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: