Open/Close Menu Образовање од 1989.

Наш студент Марко Кусмук, талентовани млади уметник који је недавно докторирао на Факултету за уметност и дизајн Универзитета „Џон Незбит“, представљаће Србију на међународном Арт симпозијуму који се од 20. јула до 30. августа одржава у јапанском граду Отавара. На овом престижном догађају, на коме учествују уметници из само осам земаља, Кусмук ће изложити радове из доктората „Ликовна деконструкција у дуализму лица и наличја“, припреманом под менторством професора Милоша Шобајића и Тијане Фишић.

Радови младог уметника недавно су били изложени у Галерији „Лубарда“ у Андрићграду. Отварајући изложбу, истакнути редитељ Емир Кустурица казао је о Кусмуковој уметности и ове речи:

„Дивно је што овај млади човјек синтетише једну врсту ликовног, односно уметничког искуства које таман да је ишчезло у временима када је сликарство у Сарајеву било дио једног позитивног тренда, гдје су укрштени народи и нације, под добром контролом државе, успјевали да и у сликарству, и у кратком и дугом филму, и у литератури, изнедре с времена на вријеме добре ствари“.

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: