Open/Close Menu Образовање од 1989.

Кинески центар Универзитета „Џон Незбит“ са задовољством објављује да ће наредних осам месеци, тј. целу школску годину, деветоро студената из Кине студирати на нашем универзитету. Студенти долазе са Hebei Foreign Studies University, и главни разлог њиховог доласка је учење српског језика. Овај универзитет је познат у Хебеи провинцији пре свега по својим студијама учења страних језика. У том смислу, студенти који су овде дошли, у Кини студирају француски, немачки и јапански језик.

Hebei Foreign Studies University припрема ове студенте за волонтирање на следећем Самиту 16+ који ће се 2016. године одржати у Кини, и они ће помагати српској делегацији која ће том приликом тамо боравити.

Првих дана њиховог боравка на Универзитету „Џон Незбит“ студенти су имали прилике да се упознају и сретну са Џоном и Дорис Незбит, оснивачем нашег универзитета професором Мићом Јовановићем, са ректором професором Слободаном Пајовићем и заменицом ректора професорком Аном Јованцаи Стакић. Они су изразили велико задовољство због доласка кинеских студената у Србију и одабира нашег универзитета за њихово усавршавање.

Такође, састанку је присутвовао и професор Сун Синћуан, шеф департмана за образовање при Амбасади НР Кине у Србији, који је пожелео студентима пуно успеха у њиховом раду, и уручио им прикладне поклонe-речнике српско-кинеског језика.
Студенти ће током школске године на сајту Кинеског центра објављивати своје чланке, у којима ће писати о својим импресијама о Србији, српском језику и култури, те о студирању на нашем универзитету. Студенти кинеског језика при Кинеском центру ће им помагати током боравка у Србији, а заједно ће на часовима једни уз помоћ других усавршавати српски и кинески језик.

osg4 osg3 osg2 osg 6 kineski centar doris i dzon nezbit osg 5

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: