Open/Close Menu Образовање од 1989.

Госпођа Карен Ламли, председница Групе за Србију у Парламенту Велике Британије, одржала је предавање на Мегатренд универзитету, у петак, 27. фебруара 2015. године.

Проф. др Слободан Пајовић, ректор Мегатренд универзитета, пожелео је добродошлицу гошћи и поздравио присутне студенте, професоре, представнике медија, и друге истакнуте госте међу којима је био и господин Лорен Луис Стоквис, амбасадор Холандије у Србији.

Ово је прва посета госпође Ламли Мегатренд универзитету. На предавању под називом: „Парламент Велике Британије и улога парламентарних група у развоју међународних односа”, присутни су добили увид у деловање Групе за Србију Парламента Велике Британије (Алл-Партy Парлиаментарy Гроуп фор Сербиа). Такође, било је речи и о томе како се госпођа Карен Ламли укључила у рад Групе за Србију Парламента Велике Британије, као и о њеном животу пре и у току посланичког мандата.

„Од 2010. године се трудим да промовишем културну и политичку сарадњу Велике Британије и Србије. Први пут сам дошла у вашу земљу пре 10 година. Од тада сам била више од 20 пута. Увек је привилегија вратити се у Србију. Јутрос сам учествовала у раду конференције намењене улагању у вашу земљу. Сваки пут када дођем Србију, имам утисак да су учињени нови кораци напретка. Желим вам срећан пут ка уласку у Европску унију и надам се да ћу наставити да градим мостове између Велике Британије и Србије”, истакла је госпођа Ламли у оквиру свог предавања.

На питање студената у шта би Србија требало највише да улаже, госпођа Карен Ламли је одговорила да треба улагати у вештине и образовање младих људи, јер су млади људи будућност сваке земље и они су ти који ће је сутра учинити просперитетнијом.

У току предавања госпођа Ламли је, такође, поменула да је Маргарет Тачер заправо разлог њеног уласка у политику, узор и инспирација. Охрабрује закључак Карен Ламли да је Србија брза у развоју и приближавању Европској унији, да је напредовала у последњих 10 година и да убрзано излази из рецесије.

4 3 2

Write a comment:

You must be logged in to post a comment.

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: