Open/Close Menu Образовање од 1989.

Као и годинама уназад, и ове године студенти одсека Ентеријер и намештај са Факултета за уметност и дизајн (ФУД) излажу на међународном Сајму намештаја у Београду. Овај традиционални сајам представља изузетну прилику да наши студенти посетиоцима покажу свој таленат, труд и напоран рад.
Штанд Факултета за уметност и дизајн можете посетити у Хали 3, ниво Ц Београдског сајма. На штанду ћете видети мноштво плаката, макета и неколико прототипова у природној величини. У питању су чивилуци, столице, радни столови и ентеријери. Свака макета се може, у договору са инвеститором и столаром, направити у природној величини и продати заинтересованом инвеститору. На Сајму излажу студенти треће и четврте године. Наше младе таленте за будуће професионалне успехе спремају професори Зоран Ајтоски, Јелена Војводић и Зорица Савичић.

Студентски модели намештаја приказани на овогодишњем Сајму настали су у савременој радионици за израду модела намештаја и макета. Нова радионица Факултета за уметност и дизајн је опремљена стандардним машинама за обраду дрвета и метала, захваљујући којима је процес израде модела олакшан и убрзан. Поред стандардих машина, од ове године у радионици је инсталирана и најновија дигитална ЦНЦ машина за тродимензионалну обраду материјала. Помоћу овог уређаја студенти имају прилику да заокруже процес пројектовања. У прилици су да ефикасно реализују своје идеје од нацрта до тродимензионалног готовог објекта. На овај начин се ФУД сврстао у ретке образовне установе у нашем региону које у свом наставном процесу иде у корак са светским савременим трендовима у 3Д технологији израде модела.

Основни циљ Факултета је да образује креативце, спремне да осмисле, промовишу и развију нове могућности у различитим уметничким дисциплинама, кроз индивидуални и тимски рад, као и њихове примене на савременом тржишту. Одабрани студијски програм пружа студентима специфична знања и вештине о дизајну, креативности, уметности уопште, уз владање савременим концептима, истраживањима, технологијама, презентацијама и њиховим применама.

Untitled-12 Untitled-1

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: