Open/Close Menu Образовање од 1989.

„Савремена уметничка пракса, медијска писменост, културни идентитет и друштвени развој” – тема је друге међународне научне конференције која је одржана у четвртак, 20. новембра, на Факултету за културу и медије Мегатренд универзитета у Београду.

Отварајући конференцију, ректор Мегатренд универзитета проф. др Слободан Пајовић нагласио је да је то само једна у низу научних манифестација којима Универзитет обележава четврт века успешног рада. Такође је пожелео добродошлицу учесницима конференције, међу којима је било више од 60 универзитетских наставника и научних истраживача са универзитета, института и из бројних установа културе у Београду, затим из Будимпеште, Загреба, Вараждина, Подгорице, Љублјане, Новог Сада, Косовске Митровице и Крагујевца.

Декан Факултета за културу и медије проф. др Драган Никодијевић оценио је да овај факултет представлја један од најреспектабилнијих у области новинарства, односа с јавношћу и менаџмента у култури, не само у Србији него и у југоисточној Европи.

После званичног отварања конференције, учесници су наставили рад у три секције, које су се бавиле проблемима савремене уметничке праксе у светлу медијских, тржишних и политичких изазова; затим, међуусловлјености медијске писмености, образовања и друштвеног развоја, као и зависности културног идентитета од глобалних друштвених промена.

IMG_4583

IMG_4563

IMG_4544

Radove pripremlјene za ovaj naučni skup Megatrend univerzitet publikovaće u posebnom tematskom zborniku, koji će predstavlјati značajan naučni izvor za istraživače u polјu kulture, umetničkog stvaralaštva i medijske prakse, ali i deo literature koju će koristiti studenti društveno-humanističkih nauka na osnovnim, master i doktorskim studijama.

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: