Open/Close Menu Образовање од 1989.

У Београду је, 5. јуна 2014, на Мегатренд универзитету, додељен почасни докторат господину Вудроу Кларку (Wоодроw W. Цларк ИИ), угледном научнику који је свој професионални живот посветио изналажењу конкретних решења у очувању животне средине и наше планете.

Др Кларк је био део тима који је, децембра 2007. године, за свој допринос Међувладином панелу Уједињених нација о климатским променама 1995–2000. године, добио Нобелову награду за мир.

Вудроу Кларк има три мастер дипломе различитих универзитета, а диплому докторских студија стекао је на Универзитету Калифорнија, Беркли. Међународно је признати аутор, предавач, јавни говорник и саветник специјализован за одрживе заједнице. Доктор Кларк је аутор више од пет књига и сто рецензираних чланака у којима се апострофира забринутост за глобалне одрживе заједнице. Његова књига под насловом „Глобалне енергетске иновације“ односи се на такозвану зелену индустријску револуцију. У њој аутор предлаже решења за климатске промене кроз садејство јавних политика, науке, технологије, економије и финансија. Такође, доктор Кларк предаје на постдипломским студијама курсеве из ове области, и то интернационално и широм САД-а.

У образложењу почасног доктората, ректор, професор Мића Јовановић је, између осталог, навео: „Страст, знање и посвећеност доктора Кларка у борби за очување наше планете многима је инспирација – политичким лидерима, научницима, студентима. Теме којима се бави др Кларк су од глобалног значаја; стога смо изузетно задовољни што овом цењеном научнику данас додељујемо почасни докторат нашег универзитета”.

Приликом обраћања на Мегатренд универзитету, др Кларк је рекао да су људи одговорни за климатске промене и да је људско деловање на природу разлог поплава које су задесиле нашу земљу. Истакао је да је захвалан Мегатренду што има прилику да говори о овој теми и упозори на њену важност и људе у Србији.

Додели почасног доктората присуствовали су уважени чланови Српске академије наука и уметности, професори и студенти Мегатренд универзитета, као и бројне угледне званице из света привреде, политике и културе.

_DJT8407 Pocasni doktorat Dr Wudro Klarku net _DJT8106 Pocasni doktorat Dr Wudro Klarku net _DJT8069 Pocasni doktorat Dr Wudro Klarku net

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: