Open/Close Menu Образовање од 1989.

Проф. др Сајмон Стокли је у уторак, 8. априла, на Мегатренд универзитету одржао предавање на тему „Предузетништво и економски развој”. Професор Стокли је претходног дана био учесник значајног семинара, одржаног у Клубу народних посланика, на тему: „Велика Британија и Србија – продубљивање привредне сарадње”.

Сајмон Стокли је професор предузетништва на престижној Јудге Бусинесс Сцхоол Универзитета Кембриџ. Пре доласка на Кембриџ, Сајмон је провео 10 година на Империал Цоллеге Бусинесс Сцхоол на пословима директора МБА програма. Његова предавања на предмету Предузетништво рангирана су као трећа у свету, а према истраживању које је спровео „Фајненшел тајмс”. Професор Стокли је заменик директора Аццелерате Цамбридге и директор је МоТИ програма. Поред наставних активности, ангажован је и у институционалној заштити жена које су жртве трафикинга, у својству саветника Парламента Велике Британије. У областима његовог истраживачког интересовања још су и образовање за предузетништво, технолошки паркови и предузетничко понашање.

У име ректора Мегатренд универзитета, проф. др Миће Јовановића, цењеног госта са Кембриџа најавила је проректорка за интернационализацију Универзитета доц. др Ана Јованцаи. Потом је професор емеритус Мијат Дамјановић подсетио на традицију, величину и квалитете Универзитета Кембриџ, као и на сјајну каријеру професора Стоклија. А да гостовање професора Стоклија представља још једно признање да је Мегатренд универзитет препознат као угледан партнер еминентним светским универзитетима, професорима и експертима, истакао је доц. др Михајло Рабреновић.

Предавање професора Стоклија било је изузетно динамично и испуњено интересантним подацима. Излагање је отпочео лежерно, шалом на рачун вечитог ривалства између универзитета Оксфорд и Кембриџ: „Ако желите да будете политичар, упишите Оксфорд, а Кембриџ је, с друге стране, познат по студентима комичарима, шпијунима и хомосексуалцима”, нашалио се професор Сајмон. Начин презентовања у току предавања био је упечатљив – професор је успоставио блиску интеракцију са публиком, подстичући студенте и професоре да дају примедбе и учествују. Похвалио је домаћи образовни систем, што је привукло посебну пажњу публике: „Србија има изузетно талентоване и креативне људе, заиста одличан систем средњошколског и високог образовања. Проблем је само у томе што се до пристојног живота у Србији може доћи једино уколико се појединац укључи у политику, постане део државне управе, део владајуће структуре – то, или да живи у некој другој земљи”, констатовао је Стокли. У закључку излагања професор се још једном осврнуо на основне постулате предузетништва, нагласивши да је пред Србијом дуг пут, да морамо бити флексибилни, кренути у акцију и искористити све наше потенцијале – те тако добар резултат неће изостати.

Предавање професора Сајмона Стоклија је једна у низу интензивних активности Мегатренд универзитета на међународном плану. Већ кроз пар дана Универзитет ће бити домаћин Пете међународне конференције за економски и социјални развој и Друге источноевропске конференције за социјалну одговорност.

Видео материјал погледајте OВДE.  

_DJT9644 Megatrend Sajmon Stokli predavanje net _DJT9655 Megatrend Sajmon Stokli predavanje net _DJT9674 Megatrend Sajmon Stokli predavanje net

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: