Open/Close Menu Образовање од 1989.

У среду, 29. јануара 2014. године, на иницијативу Амбасаде Народне Републике Кине у Београду, приређен је свечани дочек кинеске нове године у Кинеском центру на Мегатренд универзитету. Прву прославу Кинеске нове године заједно су организовали Сектор за културу при Амбасади НР Кине у Београду и Кинески центар при Мегатренд универзитету.

Гостима се први обратио проректор за наставу Мегатренд универзитета, проф. др Владан Кутлешић, поздравлјајући представнике Кинеске амбасаде, представнике дипломатског кора, кинеских и српских удружења и компанија, професоре и студенте. Подсетио је на плодну сарадњу и изузетан успех који су Амбасада и Универзитет постигли у претходној години, нарочито на успешно организован Први сајам кинеског високог образовања у Србији, на коме је представлјено четрнаест најрепрезентативнијих кинеских универзитета.

Гостима се обратио и господин Сјуа Хонг, саветник за културу при Амбасади Кине, пожелевши свима успех у новој години. Свечани програм водила је директорка Кинеског центра на Мегатренд универзитету проф. др Катарина Закић, осврнувши се на чињеницу да Центар већ броји више од педесет студената са напредним знањем кинеског језика.

У богатом културно-уметничком програму наступали су студенти певајући и рецитујући на кинеском језику. Посебну пажњу публике изазвао је традиционални кинески плес са лепезама под називом „летећи змај“, који су извеле студенткиње. Највећи аплауз ипак је припао најмлађим учесницима програма, ђацима основне школе „Кралј Петар ИИ Карађорђевић“, који су заједно са својом професорком кинеског језика Весном Дицић, показали шта су научили на часовима кинеског језика.

У оквиру овог свечаног догађаја приређена је изложба фотографија „Лепа Кина“ која приказује тежњу Кинеза за болјим животом. Кроз објектив кинеских фотографа, ова изложба наглашава непрекидни труд кинеске владе и народа да изграде богату и цивилизовану земљу.

_DJT1840 Kineska Nova godina 2014 net

_DJT1857 Kineska Nova godina 2014 net

_DJT1893 Kineska Nova godina 2014 net

_DJT1897 Kineska Nova godina 2014 net

_DJT1919 Kineska Nova godina 2014 net

_DJT1929 Kineska Nova godina 2014 net

_DJT1946 Kineska Nova godina 2014 net

_DJT2193 Kineska Nova godina 2014 net

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: