Open/Close Menu Образовање од 1989.

Др Карл А. Ламерс, председник Асоцијације Атлантског уговора (АТА), потпредседник Парламентарне скупштине НАТО и заменик председавајућег Комитета за одбрану у Парламенту Републике Немачке, одржао је предавање за студенте Мегатренд универзитета на тему: „НАТО у 21. веку“. Предавање је одржано 28. новембра на Мегатренд универзитету.

Др Ламерс је на самом почетку излагања истакао да је импресиониран досадашњим радом Атлантског савета Србије на промоцији евро-атлантских интеграција у Србији, скрећући пажњу на директан контакт са грађанима који Савет остварује у градовима у унутрашњости наше земље, и који се, по његовим речима, сматра пресудним.

У оквиру предавања, господин Ламерс је укратко објаснио шта НАТО као организација нуди у оквиру своје безбедносне политике и неколико пута истакао да то није само војна већ и политичка организација која у свом раду има и хуманитарну димензију. Подсетио је на ангажовања НАТО, посебно Снага за брзо деловање (НАТО Респонсе Форце – НРФ) у последњих неколико година, поводом последица урагана „катрин“ у САД, поплаве у Пакистану, као и најновијег ангажовања након тајфуна на Филипинима.

У посебној теми предавања, која се бавила односима између Немачке и Србије као и утицају Републике Немачке на европске интеграције Републике Србије, подсетио је на добре односе између наше две земље као и на улогу коју је Немачка имала приликом доношења одлука о напретку процеса европских интеграција Србије током претходних година, посебно приликом ратификација споразума са ЕУ.

О питању немачких инвестиција у Србији у будућности, др Ламерс је рекао да је његово мишљење да ће и на овом пољу доћи до напретка повећањем, на првом месту, уложених средстава од стране већих инвеститора попут „Боша“ и „Мерцедеса“, али и доласком нових компанија које су спремне да улажу у Србији.

Предавање је завршено дискусијом о адекватном начину мотивисања младих за бављење овим темама. Господин Ламерс каже да основна мотивација младих треба да буде свест о брзини промена у савременом свету и да морају на њих да буду спремни у сваком тренутку, са најбољим могућим одговором.

_DJT2830 Megatrend Prof Dr Mica Jovanovic i Dr Karl Lamers net

_DJT2742 Megatrend Dr Karl Lamers net

_DJT2644 Megatrend Dr Karl Lamers net

_DJT2570 Megatrend Dr Karl Lamers net

_DJT2550 Megatrend Dr Karl Lamers net

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: