Open/Close Menu Образовање од 1989.

МЕГАТРЕНД УНИВЕРЗИТЕТ СЕКТОР ЗА МЕЂУНАРОДНУ САРАДЊУ

ВАС ПОЗИВА НА

СПЕЦИЈАЛНО ПРЕДАВАЊЕ:

ХОРИЗОН 2020 – ОКВИРНИ ПРОГРАМ ЕУ ЗА ИСТРАЖИВАЊЕ И ИНОВАЦИЈУ

Предавач: г. Пал Беленyеси, Европска комисија, Брисел

Време и место

Предавање ће бити одржано у понедељак, 28. Октобра 2013, са почетком у 9 часова, у згради Мегатренд универзитета, ул. Булевар Маршала Толбухина бр. 8

Тема предавања

Господин Пал Беленyеси ће говорити о новом оквирном програму Европске уније за истраживање и иновацију, познатијим под називом Хоризон 2020 (ФП8). Ради се о финансијском инструменту који представља саставни део једног од водећих програма у оквиру тзв. Еуропе 2020, “Унији иновације” (Инноватион Унион). Програм ће наставити дугу традицију седам претходних оквирних програма, од којих се последњи завршава ове 2013. године. Нови оквир ће унети многе новине, намењене лакшем приступу фондовима и једноставнијим управљањем средствима. С обзиром да се ради о једној од главних политика ЕУ и директном доприносу истраживачким активностима, Хоризон 2020 је буџетска ставка у којој су намењена средства, упркос кризи, повећана у односу на претходни период (на око 80 милијарди евра у периоду од 2014. до 2020. г.). Међународна сарадња ће бити високи међусекторски приоритет програма Хоризон 2020 и први позиви за пројекте биће објављењи већ почетком децембра ове године.

Језик

Предавање ће бити одржано на енглеском језику.

О говорнику

Пал Беленyеси је експерт за политике ЕУ и искусни стручњак Европске комисије, са више од десет година искуства у Бриселу, у домену заштите конкуренције, регулаторних питања и политике истраживања и развоја. Он такође поседује више од пет година искуства у врхунским светским компанијама, где је био ангажован на пословима стратегије, продаје и општог менаџмента. Господин Беленyеси редовно говори на конференцијама и на универзитетима; правник специјализован за право конкуренције, стекао је искуство из ове области у Генералном директорату за конкуренцију Европске комисије, као и при националним органима. Завршио је постдипломске студије на Универзитету у Антверпу и при Европском универзитетском институту. Тренутно завршава докторску дисертацију на тему права конкуренције и права човекове околине.

Циљна група

Циљна група слушалаца за ово предавање су руководиоци односно запослени у секторима за међународну сарадњу, европске фондове и сличне секторе у високошколским установама, научним институтима, локалној самоуправи, као и у другим организацијама које користе или желе да користе европске фондове за истраживање и иновацију.

Присуство и регистрација

Предавање је бесплатно; молимо Вас да региструјете Ваше присуство најкасније до 24. октобра 2013. у 17 часова, писањем на емаил адресу:

veljkomilutinovic@um.edu.rs

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: