Open/Close Menu Образовање од 1989.

Ректор Мегатренд универзитета проф. др Мића Јовановић добитник је почасног доктората Универсидад дел Норте (Универзитет Севера) у Парагвају, једног од највећих универзитета у землји и једног од најзначајнијих у Јужној Америци. Ово велико признање ректору Јовановићу је уручено у четвртак, 24. октобра, на Мегатренд универзитету у Београду.

Ректор Јовановић је награду добио за целокупно животно дело и допринос развоју високог образовања у 20. и 21. веку. Овај почасни докторат има нарочиту вредност будући да је међу преходним добитницима чак 12 нобеловаца! Одајући почаст ректору Јовановићу, професор Алан Сен Санс (Allain Saint – Saëns), проректор за међународну сарадњу Универзитета дел Норте, набројао је нека од најважнијих признања које је ректор добио за своје досадашње заслуге у образовању и бизнису. Међу многим набројаним признањима које је ректор примио, професор Сен Санс је поменуо и медалју председника Италије за изузетан допринос европским интеграцијама и Орден за цивилне заслуге, који је Јовановићу доделио шпански кралј Хуан Карлос. Поменути орден је иначе највише одликовање које шпански кралј доделјује странцима, посебно важан, јер га нико из овог дела Европе није добио у последњих 40 година.

„Titulu Doctor Honoris Causa са поносом доделјујемо једном од најуспешнијих научника и бизнисмена у Србији”, нагласио је професор Сен Санс.

Захвалјујући на признању, професор Јовановић је подсетио на убрзани културни и привредни развој Парагваја, који упркос светској кризи бележи перманентни економски и друштвени раст.

Занимлјиво је да је ректор Универзитета Севера најзначајнији парагвајски писац данашњице Хуан Мануел Маркос. У петак, 25. октобра, с почетком у 18 часова, на штанду Мегатренд универзитета на 58. Међународном београдском сајму књига, биће одржана промоција његове књиге под насловом „Гунтерова зима“.

Мегатренд и парагвајски универзитет потписали су споразум о сарадњи у области размене студената, заједничких мастер студија и организације међународних научних пројеката и конференција. Професори Сен Санс и Јовановић имају чврсте намере не само да зближе два универзитета већ и привреду, образовне и научне установе двеју земаља.

_DJT9580 Megatrend dodela pocasnog doktorata Prof Dr Mici Jovanovicu

_DJT9564 Megatrend dodela pocasnog doktorata Prof Dr Mici Jovanovicu

_DJT9563 Megatrend dodela pocasnog doktorata Prof Dr Mici Jovanovicu

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: