Open/Close Menu Образовање од 1989.

Синоћ су у Београду, у Белекспоцентру љубитељи моде могли да уживају у изузетним ревијама нових младих дизајнера.

Запажено учешће имала је Ивана Ђурић, најбољи студент у својој генерацији, иначе дипломирала на Мегатренд универзитету, на Факултету за уметност и дизајн, одсек текстила и одевања у класи проф. Соње Крстић, где сада наставља своје постдипломске студије.

Иванина главна инспирација за њену колекцију „Freedom”, инспирисана је чувеним америчким брендом Harly Davidson”, познатом по изради ручно рађених мотора, који носе одређени животни стил и важе за статусни симбол. „Freedom” симболизује, као и Harly Davidson”– слободу, луксуз и самоистраживање. Колекција је направљена од природних материјала коже, вуне, свиле и памука. Елемент који је коришћен у већини модела и који се протеже кроз читаву колекцију су крила, која истовремено симболизују бренд и намећу назив колекције. Модели су прављени из комбинације правилних геометријских конструкција које су прелазиле из једне у другу придобијајући различите форме који прате женску силуету. Такође, не треба занемарити аксесоаре који доводе комплетан изглед до савршенства. Колекцијом преовлађују тамни тонови са детаљима сиве и хрома.

Ивана Костић је рођена у Београду 1980. године. Дипломирала је на Мегатренд универзитету, на Факултету за уметност и дизајн, одсек за текстил и одевање у класи проф. Соње Крстић.

На Београдској недељи моде, Ивана је представила своју колекцију „Бушидо“ која је инспирисана јапанском културом и њеним женским традиционалним одевним предметом кимоном, у комбинацији са научно-фантастичним, футуристичким филмовима, цртаћима манга и херојима стрипа. Иако је намењена за даме, у колекцији је присутан снажан мушки дух, чинећи жену да се у исто време осећа лепо као гејша и снажно као самурај. Узимајући у обзир њену сведеност, може се носити у свакодневном животу. Боја која преовладава у колекцији је црна са повременим металик одсјајем. Материјали су претежно природни, где преовађује кожа, лан и памук.

Марко Ивковић, дипломац Мегатренд универзитета на Факултету за уметност и дизајн, на одсеку за дизајн текстила, представио је своју колекцију „ City Lights”на Београдској недељи моде у пуном сјају, као што и само име налаже. Инспирацију је пронашао и снимцима градова у ноћи, где доминира тама са назнакама светлости. Направљена је од раскошних, природних материјала. У овој колекцији посебна пажња посвећена је ручној изради детаља и веза, као и детаља попут појасева и огрлица који су допринели аутентичности колекције. Сви детаљи су израђени у златној боји од стакла и метала како би на најбољи начин дочарали сјај и динамику градова окупаних светлима. Ова колекција је намењена софистицираним зенама које су доследне елеганцији и гламуру, које имају аутентичан стил неподложан промени трендова у моди, већ који тежи самоусавршавању.

_DJT9661 34 BFW Ivana Djuric

_DJT9687 34 BFW Ivana Djuric

_DJT9729 34 BFW Marko Ivkovic

_DJT9826 34 BFW Marko Ivkovic

_DJT9837 34 BFW Marko Ivkovic

_DJT9943 34 BFW Ivana Kostic

_DJT9966 34 BFW Ivana Kostic

_DJT9973 34 BFW Ivana Kostic

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: