Open/Close Menu Образовање од 1989.

Декану Факултета за уметност и дизајн, нашем прослављеном сликару Милошу Шобајићу, Сенат Мегатренд универзитета, доделио је звање емеритуса.

Милош Шобајић рођен је 1945. године у Београду. Студирао је на Ликовној академији у Београду, где је и дипломирао 1970. Две године касније одлази у Париз, где је живео и стварао. Од 2005. године ванредни је професор на Академији „Луиxун“ у Шењангу (Кина), а од исте године је и декан и професор сликарства на Факултету за уметност и дизајн Мегатренд универзитета у Београду.

Шобајићев богати опус обухвата сликарство, скулптуру и инсталације. Овај светски признати уметник имао је више од седамдесет самосталних изложби, а излагао је на више од четири стотине групних изложби, како у земљи, тако и у иностранству. Његова дела налазе се у бројним музејима и јавним колекцијама, а само нека од њих су: Фонд Натионал д Арт Цонтемпораин, Париз (Француска), Мацедониан Мусеум оф Цонтемпорарy Арт, Солун (Грчка), Миниатуур-Мусеум, Амстердам (Холандија), Пинаqуотхеqуе Натионал, Атина (Грчка), Мусее д Иxел, Брисел (Белгија), Фондатин Арт Пројецт, Женева (Швајцарска), Музеј савремене уметности, Београд (Србија), Народни музеј, Београд (Србија), Музеј Војводине, Нови Сад (Србија).

Библиографски подаци о Милошу Шобајићу броје више од седам стотина наслова, међу којима је пет монографија, а направљен је и низ телевизијских филмова и репортажа у земљи и свету.

За више информација погледај OВДE

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: