Open/Close Menu Образовање од 1989.

Мегатренд универзитет је и ове године учествовао на београдском Сајму образовања „Звонце“, одржаном у склопу 58. Међународног београдског сајма књига, на коме је Мегатренд такође учествовао продајним штандом своје издавачке делатности.

На штанду Мегатренд универзитета сви заинтересовани били су у прилици да разговарају са професорима и деканима 11 факултета и две високе школе у саставу Универзитета. Своја искуства будућим бруцошима преносили су садашњи студенти као и успешни чланови Алумни клуба наших факултета. На Сајму су посетиоци, такође, били у прилици да се додатно распитају о свим актуелним универзитетским акцијама у вези са студентском праксом и запослењем, повољним студентским смештајем, награђивањем најбољих, курсевима и синдикатским попустима…

У уторак, 22. октобра, у оквиру сајамског наступа, проф. др Ана Јованцаи, проректор Мегатренд универзитета, одржала је предавање на тему „Универзитетска оријентација и студентски живот“. Предавање је било намењено превасходно студентима прве године, како би се упознали са својим правима и обавезама на Мегатренд универзитету. Проректорка је бруцошима појаснила недоумице око начина оцењивања, значења ЕСПБ бодова, семестара, испитних рокова, колоквијума, у циљу да омогући студентима да се што брже адаптирају на нови систем образовања.
Љубитељи литературе имали су прилику да, у оквиру програма издавачке делатности Мегатренд универзитета, посете промоцију романа „Гунтерова зима“, најзначајнијег парагвајског писца данашњице Хуана Мануела Маркоса. Роман „Гунтерова зима“ представљен је као једно од најзначајнијих књижевних дела латиноамеричког постбума. Сматра се најважнијим парагвајским романом у последње четири деценије, а уједно и најзначајнијим доприносом обнови савремене парагвајске прозе. Овај популарни роман био је најпродаванија књига на сајму Либрофериа 2012. године у Парагвају. По књизи је снимљен и истоимени играни филм, који је освојио срца аудиторијума широм света. Роман је мешавина фикције и личног искуства аутора из времена диктатуре генерала Алфреда Штоснера. Књигу су са шпанског превели проф. др Слободан С. Пајовић и Љубиша Цупаћ.

На промоцији је, поред преводилаца, говорио и проф. др Алан Сен Санс (Аллаин Саинт – Саëнс), проректор за међународну сарадњу Универзитета Севера у Асунсиону, Парагвај (Универсидад дел Норте), истакнути књижевник и преводилац, као и Силвија Монрос Стојаковић, наш најпознатији преводилац латинскоамеричке књижевности, и сама књижевница.
Симонида Пауновић, члан Мегатрендовог тима, запослена у сектору за међународну сарадњу, издала је књигу „Сви моји анђели“, која је представљена јавности такође на овогодишњем сајму књига. Рођена у Београду, као дете дипломате имала је прилике да живи у земљама западне Европе и САД. Од ране младости пише кратке приче, научне радове и приручнике. Инспирацију је нашла у контрасту цивилизација које је видела и доживела на многобројним путовањима, те свако ко је живео у иностранству може да се пронађе у овој изузетној причи о пријатељству, носталгији и љубави.

Присуство Мегатренд универзитета са свим пропратним активностима било је примећено и посећеност је била велика на оба штанда. Универзитет је комплетно представио све своје институције и издавачку делатност која обухвата не само уџбеничка него и издања о многим актуелним темама.

Megatrend na sajmu knjiga promocija Gunterova Zima (20)

Megatrend na sajmu knjiga promocija Gunterova Zima (18)

22.10.2013 Sajam knjiga Megatrend (7)

22.10.2013 Sajam knjiga Megatrend (1) (1)

© COPYRIGHT | УНИВЕРЗИТЕТ ЏОН НЕЗБИТ

logo-footer

ОСТАНИМО У КОНТАКТУ: