IMG_0093Проф. др Драган Никодијевић је проректор за научноистраживачки рад “Џон Незбит’’ универзитета, а у претходном периоду је био продекан, па декан Факултета за културу и медије
Наставни предмети на Факултету за културу и медије: Увод у менаџмент медија,  Менаџмент позоришне и музејске делатности,  Менаџмент електронских медија (основне академске студије); Маркетинг у уметности (дипломске академске студије — мастер); Менаџмент и маркетинг у уметности, Менаџмент масовних медија (докторске студије).

Проф. др Никодијевић је аутор 17 монографија и универзитетских уџбеника и неколико десетина радова објављених у домаћим и међународним научним часописима. Неколики уџбеници проф. Никодијевића су уврштени у званичну литературу на универзитетима нашег региона. Учествовао је на многобројним домаћим и међународним научним скуповима посвећеним различитим питањима из области културе и медија.

Добитник је Плакете Удружења књижевника Србије (1992) за покретање и организовање књижевне манифестације ДОДАС — Домановићеви дани сатире и годишње награде Удружења економских пропагандиста Србије за студију  Маркетинг у култури и медијима (2007).

Изабрани  је судски вештак у области ауторских права и драмских уметности.

Председник је жирија за доделу књижевне награде “Милован Видаковић“ (2011.- 2015.године) коју додељују Самоуправа Срба у Мађарској и Српске недељне новине које излазе у Будимпешти.

Проф.др Драган Никодијевић је  добитник ‘’Златне значке’’ Културно-просветне заједнице Србије. Награда је додељена за несебичан, предан и дуготрајан рад и стваралачки допринос у ширењу културе.